Aktuell Situatie

(Update status reizen naar Turkije 2016/07/21)

Op basis van de verschillende feiten en informatie van onze partners en gasten ter plaatse in Turkije, de ministeries van buitenlandse zaken en de BND heeft LMX Touristik GmbHhet volgende doen besluiten:

  1. De regeling om gratis mogelijkheid tot omboeken of annuleren voor alle Turkije reizen met vertrek t/m 18 juli 2016 uit coulance te checken, behoudt zijn geldigheid.
  2. Voor alle reizen met vertrek vanaf 19 juli 2016 gelden de normale omboekings- en annuleringsvoorwaarden zoals weergegeven in de algemene voorwaarden van LMX Touristik GmbH.

We lichten graag toe hoe we tot dit besluit zijn gekomen:

  • de acties en onrust van de afgelopen dagen zijn veelal beperkt tot de beiden steden Istanbul en Ankara. De rest van het land was nooit betrokken.
  • de situatie in de vakantiegebieden is rustig en het ministerie van buitenlandse zaken ziet daarom geen reden op dit moment af te zien van een vakantie aan de Turkse Rivièra of de Egeïsche kust.
  • De door ons gepubliceerde regeling, die tot 18 juli 2016 gelde, om gratis omboeking of annulering uit coulance te checken, is uitsluitend getroffen als service en uit begrip voor de omstandigheden, er is geen wettelijke of juridische verplichting voor ons om di te doen.
  • In de media wordt telkens weer het ministerie van buitenlandse zaken geciteerd, “uiterst voorzichtig te zijn” en “in het hotel te blijven”. Dit advies geldt voor Ankara en Istanbul, niet voor de Turkse Rivièra en de Egeïsche kust.
  • Er is geen negatief reisadvies voor de gebieden aan de Turkse Rivièra of Egeïsche kust afgegeven in Duitsland, daarom voeten de luchtvaartmaatschappijen ook gewoon hun vluchten door en bieden geen gratis annuleringen aan. Daarom zijn wij ook gedwongen de annuleringskosten gewoon te berekenen.
  • Van alle kanten wordt van een snelle stabilisatie en rust in de grootsteden Istanbul en Ankara uitgegaan. Al onze gasten, die op dit moment in de Turkse badplaatsen verblijven, genieten verder van een rustige en ontspannen vakantie.
  • De op 20 juli 2016 uitgeroepen en voor 3 maanden geldige noodtoestand in Turkije heeft voor zover nu bekend geen grote invloed op de omstandigheden en onze gasten in de toeristische gebieden van de Turkse Rivièra en Egeïsche kust. Belangrijk is ook nog te vermelden dat in Frankrijk de noodtoestand al sinds november 2015 geldt en die recentelijk verlengd is tot januari 2017.

(Update status reizen naar Turkije 2016/07/17)

Op basis van de verschillende feiten en informatie van onze partners en gasten ter plaatse in Turkije, de ministeries van buitenlandse zaken en de BND heeft LMX Touristik GmbHhet volgende doen besluiten:

1. De regeling om gratis mogelijkheid tot omboeken of annuleren voor alle Turkije reizen met vertrek t/m 18 juli 2016 uit coulance te checken, behoudt zijn geldigheid.
2. De onder punt 1 genoemde werkwijze, om gratis annuleren of omboeken uit coulance te checken, wordt naar de huidige stand van zaken, niet verlengt.
3. Voor alle vertrekken met vertrekdatum 19 juli 2016 of later, gelden de normale omboekings- en annuleringsvoorwaarden zoals weergegeven in de algemene voorwaarden van LMX Touristik GmbH.

We willen u graag verklaren waarom we voor deze wijze hebben gekozen:

-de acties en onrust van de afgelopen dagen zijn veelal beperkt tot de beiden steden Istanbul en Ankara. De rest van het land was nooit betrokken.

-de situatie in de vakantiegebieden is rustig en het ministerie van buitenlandse zaken ziet daarom geen reden op dit moment af te zien van een vakantie aan de Turkse Rivièra of de Egeïsche kust.

-De gisteren door ons gepubliceerde regeling, gratis omboeking of annulering uit coulance te checken, is uitsluitend getroffen als service en uit begrip voor de omstandigheden, er is geen rechtelijke verplichting voor ons om di te doen.

– In de media wordt telkens weer het ministerie van buitenlandse zaken geciteerd, “uiterst voorzichtig te zijn” en “in het hotel te blijven”. Dit advies geldt voor Ankara en Istanbul, niet voor de Turkse Rivièra en de Egeïsche kust.

– er is geen negatief reisadvies voor de gebieden aan de Turkse Rivièra of Egeïsche kust afgegeven in Duitsland, daarom voeten de luchtvaartmaatschappijen ook gewoon hun vluchten door en bieden geen gratis annuleringen aan. Daarom zijn wij ook gedwongen die kosten gewoon te berekenen.

– Van alle kanten wordt van een snelle stabilisatie en rust in de grootsteden Istanbul en Ankara uitgegaan. Al onze gasten, die op dit moment in de Turkse badplaatsen verblijven, genieten verder van een rustige en ontspannen vakantie.


(Situatie 2016/07/16)

In de avond van 15 juli 2016 was er sprake van een poging tot een staatsgreep door een deel van de militairen die graag de huidige regering willen afzetten.

De situatie in de toeristische regio’s aan de Riviera en Egeïsche kust is normaal en rustig. We hebben echter begrip voor het feit dat u misschien ongerust bent en bieden daarom de mogelijkheid alle Turkije gasten met aankomst tot en met 18 juli 2016 de gelegenheid te geven om een evt. annulering of omboeking individueel te laten checken.

Voor alle vertrekken na 18 juli 2016 willen we u verzoeken ons pas vanaf maandag te contacteren.